Fysieke diensten in de Singelkerk

Na een aantal weken van meten, rekenen en plannen schrijven is er nu een gebruiksplan voor de Singelkerk en Hoeksteen. Dit plan is de leidraad, het handboek hoe wij elkaar weer kunnen ontmoeten tijdens een fysieke dienst. Zonder een gebruiksplan mag er geen fysieke dienst worden gehouden. Het plan is opgesteld m.b.v. richtlijnen van PKN Nederland en RIVM.
Vanaf zondag 9 augustus is het weer mogelijk om naast de digitale dienst een fysieke dienst in de kerk bij te wonen.
Dit bijwonen is aan een aantal regels gebonden, er moet vooraf een aanmelding plaatsvinden, in de Singelkerk is plaats voor ca. 80 gemeenteleden, bij binnenkomst worden een aantal gezondheidsvragen gesteld, binnen wordt iedereen begeleid naar zijn/haar plaats en bij het verlaten van de kerk zal dit ook gereguleerd worden. Tijdens de dienst mag er niet gezongen worden, samenzang is niet toegestaan, ook het bezoek van een toilet wordt ontraden en er is geen garderobe beschikbaar,.

De enige beschikbare ingang van de kerk is via de Hoeksteen aan de kant van de fietsenstalling.

In en bij de kerk en Hoeksteen dient u de aanwijzingen van de aanwezige coördinatoren (herkenbaar aan een veiligheidshesje ) op te volgen, zij zijn verantwoordelijk voor een goede gang van zaken voor, tijdens en na de dienst. Deze gemeenteleden stellen de gezondheidsvragen, voorzien de bezoekers van desinfectievloeistof voor de handen en begeleiden iedereen naar de plek en na afloop zorgen zijn voor het gereguleerde verlaten van de kerk. Wij willen u dringend verzoeken deze aanwijzingen op te volgen.

Sind kort is het ook weer mogelijk dat de jongste kinderen naar de oppas kunnen en de ouderen kinderen naar de nevendienst, mits aangmeld.

Aanmelden:

Aanmelden voor de dienst kan digitaal per email aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tot vrijdag 12:00 uur voorafgaand aan de dienst. Dit geld ook voor het aanmelden van uw kinderen voor de kindernevendienst.
Aanmelden kan ook telefonisch op vrijdag voorafgaand aan de dienst tussen 18.00 en 19.00 uur via het volgende nummer: 06-44781512. Dit nummer is alleen te gebruiken voor een reservering!

We gaan vanaf 9 augustus ook in de Singelkerk weer starten met fysieke diensten, hierbij volgen we het rooster zoals vermeld in Kerknieuws. De diensten zullen ook digitaal te volgen zijn zoals dit de laatste maanden gebeurde.
Voor de fysieke dienst geldt: houdt afstand bij het naar binnengaan, ook buiten op het kerkplein. Heeft u klachten m.b.t. gezondheid (bijv. verkoudheid, loopneus, koorts ): blijf dan thuis en volg de digitale dienst. Dit geldt ook als u op vakantie bent geweest in een risicogebied, hierbij is een veilige termijn 14 dagen na terugkomst.

Wij hopen op deze manier weer samen te komen in een veilige omgeving.Fysieke diensten in de Stadskerk

In de stadskerk zijn, rekening houdende met 1,5 meter afstand, circa 80 plaatsen beschikbaar. Ook zijn er in de kerk diverse maatregelen getroffen om besmetting door covid-19 te voorkomen. Coördinatoren in rode hesjes zullen u helpen en wijzen u een plaats aan waar u de dienst kunt volgen. Ook is er een desinfectie station aanwezig waar u uw handen kund desinfecteren. Voor het bezoeken van de diensten moet u zich echter nog steeds wel van tevoren aanmelden.

Tijdens de kerkdiensten van 5 en 19 juli is gebleken dat maar weinig gemeenteleden gebruik (durven) maken van de mogelijkheid om de kerkdienst bij te wonen. Daarom hebben we besloten dat de uitnodiging voor de kerkdiensten vanaf nu voor alle postcodes geldt.
Sind kort is het ook weer mogelijk dat de jongste kinderen naar de oppas kunnen en de ouderen kinderen naar de nevendienst, mits aangmeld.

Aanmelden:

In de week voorafgaande aan de kerkdienst kunt u zich van ma. t/m vrij. aanmelden via het volgende e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Op do. en vrij. voorafgaand aan de dienst kunt u zich van 18.00 – 19.00 uur ook telefonisch aanmelden bij één van de volgende nummers:

0524 – 512347 (Fimmy van der Ploeg)
0524 – 512508 (Leen Jansen Schoonhoven)

De kerkdiensten zullen tegelijkertijd op dezelfde wijze worden uitgezonden als de afgelopen maanden. Dus houdt u er rekening mee dat u in beeld kunt zijn via het tv-scherm. Wij raden gemeenteleden,
die het kerkbezoek nog niet aandurven of die tot de risicogroepen moeten worden gerekend, aan om thuis de kerkdienst te blijven volgen.