NOG MEER INFO!

De werkgroep heeft ook een Facebookpagina
Volg en like de werkgroep

Contact met Jenny Czenter In september ontvingen wij onderstaand bericht uit Cisnădie. Beste dierbaren! Wij hebben vanwege de Coronacrises sinds maart geen huiswerkbegeleiding meer kunnen geven, dit ook omdat de school gesloten was. Voor de zomer hadden wij ons voorbereid om opnieuw te kunnen starten met de huiswerkbegeleiding en toch ook de vakantiekampen door te laten gaan, helaas is dit niet meer gelukt. Vanaf juli verslechterde de situatie met de COVID en hebben wij alle voorbereidingen en plannen moeten staken. Elke maand ontmoette ik de kinderen en hun families om de beurt bij de poort van mijn huis. Wij zorgden ervoor dat wij hierbij voldoende afstand hielden. We spraken met elkaar over de problemen waarmee ze werden geconfronteerd en boden hulp door in ruime mate voedingsmiddelen, kleding, fruit en groenten beschikbaar te stellen. De school is vanaf 14 september 2020 wel weer open, wij hebben de huiswerkbegeleiding zo goed mogelijk voorbereid. De kinderen zijn met geld van de Stichting voorzien van schoolspullen zoals schriften, schrijfmateriaal en tassen. De komende weken gaan wij onze aanpak bepalen, hoe kunnen wij het beste de huiswerkbegeleiding vormgeven met inachtneming van de COVID-maatregelen. We zijn weer voorzichtig van start en moeten gaan zien hoe alles loopt. Wij hebben een deel van onze financiën gebruikt voor voedsel- en kledinghulp, samen doen wij wat we kunnen. Ik heb 5 kinderen geholpen om in juni toch nog de 12e klas af te kunnen maken, helaas is het maar 1 kind gelukt het einddiploma te halen, de andere 4 zullen het dit schooljaar opnieuw proberen. Ik hoop dat het goed met jullie gaat. Stuur iedereen de groeten en goede wensen. Groeten,Jenny en Wally Czenter, Cisnădie Roemenië.

Naar aanleiding van bovenstaande: De werkgroep heeft een bedrag van € 2.500,-- overgemaakt naar het project “Onderwijs voor kansarme kinderen” voor het schooljaar 2020-2021, na drie maanden zullen wij weer contact zoeken met Jenny Czenter om te kijken wat er verder nodig is en hoe het gaat met de huiswerkbegeleiding.

20201015 094524  IMG 20200919 WA0024

Agenda:
Vergadering werkgroep vrijdag 27 november 2020 19.00 uur
Vleesactie Inleveren bestelformulieren uiterlijk 30 oktober Ophalen bestellingen in De Hoeksteen: vrijdag 27-11-2020 tussen 18-19 uur of op zaterdag 28-11-2020 tussen 13-14 uur.

Deurcollecte werkgroep Zondag 8 november 2020(3e collecte), dit kan op 8 november ook via de GIVT-app zie OR code, gewenst bedrag invullen bij 3e collecte

Kijk voor uitleg over het digitaal collecteren en de Givt app op de PKN-website.

Giften
Aan giften is er in de maanden juli en augustus een bedrag van € 455,-- binnengekomen. Hartelijk dank hiervoor!

Kerstgeschenken kerst.helpkansarmekinderen.nl
Via de website kerst.helpkansarmekinderen.nl kunt u kerstgeschenken bekijken, aanvullende informatie vinden en natuurlijk uw bestelling plaatsen! Levering en nazorg worden verzorgd door FeyenPak BV in Coevorden. Per verkocht pakket ontvangt de werkgroep provisie van FeyenPak. U betaalt niet meer dan bij een rechtstreekse bestelling via Feyenpak.

Doorlopende acties voor het project:
1. Sponsorkliks.com voor al uw online aankopen, boekingen enz. Stand per 15-10-2020 = € 384,03
2. Statiegeldbonnen doneren in de brievenbus in de entree van De Hoeksteen.
3. Tank bij Peut Coevorden en geef aan dat u wilt doneren, kies daarvoor bij diversen de werkgroep Oost-Europa.

Donaties voor het project “Onderwijs voor kansarme kinderen” in Roemenië kunt u overmaken op IBAN NL38 RABO 0373 7093 31 t.n.v. Diaconie Geref. Kerk inzake werkgroep Oost-Europa.

Meer foto's zien? Ga dan naar de Facebookpagina van de werkgroep en kijk bij 26 september.