COVID in Roemenië

In Roemenië zijn nog verschillende maatregelen van kracht:
· Het dragen van een mondmasker is in het hele land verplicht in gesloten of open publieke ruimtes;
· Werknemers moeten indien mogelijk thuis werken, er gelden flexibele werkuren;
· Avondklok: op werkdagen tussen 22u en 5u, in het weekend tussen 20u en 5u. Uitzonderingen zijn mogelijk voor essentiële verplaatsingen;
· Overdekte markten en beursgebouwen zijn gesloten;
· Winkels mogen openen tussen 5u en 21u. Voedingswinkels, apotheken en benzinestations mogen langer open zijn;
· Scholen zijn gesloten en alle onderwijs verloopt online;
· Feesten zijn verboden.
De regering keurde diverse maatregelen goed om de bedrijven te ondersteunen in coronatijden. Veel mensen zijn nog niet of niet helemaal gevaccineerd.

Boekenmarkt!
Op het moment van schrijven is nog niet duidelijk of de boekenmarkt in juni 2021 door kan gaan. Wel heeft de werkgroep besloten dat dit hun laatste boekenmarkt zal zijn, de werkgroep stopt namelijk met het inzamelen en verkopen van tweedehands boeken. De verkoop levert, ondanks alle inspanningen, heel weinig op.

Sponsorkliks.com
Boek uw vakanties en doe uw online aankopen via Sponsorkliks.com.
Door uw internetaankopen, boekingen voor hotelovernachtingen, vakanties enz. via de site van Sponsorkliks te doen, betaalt de webwinkel commissie aan de werkgroep. Opbrengst tot 24-05-2021 = € 419.22

Tank & Schenk
Tank bij Peut Coevorden en geef bij de kassa aan dat u wilt doneren, kies daarvoor op de doneertablet bij “diversen” de werkgroep Oost-Europa. Kijk ook eens op Tankenschenk.nl.

Agenda 2021
Juni – (digitale) vergadering werkgroep
Juni – boekenmarkt?
September/december- kerstpakkettenactie
3 oktober- Oost-Europazondag
November - vleesactie

Donaties voor het project “Onderwijs voor kansarme kinderen” in Roemenië kunt u overmaken op IBAN NL38 RABO 0373 7093 31 t.n.v. Diaconie Geref. Kerk inzake werkgroep Oost-Europa.

Meer foto's zien? Ga dan naar de Facebookpagina van de werkgroep en kijk bij 26 september.