Werkgroep Oost -Europa

De werkgroep geeft steun aan mensen in Oost-Europa, de werkgroep kiest daarin met name voor projecten die leiden tot structurele verbeteringen. De projecten zijn gericht op het lenigen van nood, het bestrijden van armoede en/of het ontwikkelen en stimuleren van kerkelijke en maatschappelijke functies. De contacten worden zoveel mogelijk gelegd in overleg met en via onze zusterkerken, indien nodig kan dit ook gedaan worden via andere organisaties. Er worden met enige regelmaat bezoeken gebracht aan zowel Hongarije als Roemenië. De werkgroep bestaat uit een aantal enthousiaste gemeenteleden. De samenstelling wordt geaccordeerd door de Algemene Kerkenraad. De relatie met de kerkenraad is gewaarborgd door een vertegenwoordiging vanuit de diaconie. De werkgroep rapporteert aan het College van Diakenen. De gemeenteleden worden via de website en PKN Kerknieuws regelmatig op de hoogte gehouden over de stand van zaken.

Het contactadres voor de gemeenten in Leányfalu en Pócsmegyer, Hongarije is:
ds. Tamas Kovách, Bocskai ter 6, 2017 Pócsmegyer, Hongarije.
Het adres van ds. Lõrincz in Roemenië is:
Ds. Konrad Lõrincz, str. Gh. Lazàr 19, 515201 Aiud, Jud. Alba, Roemenië.

Het dagelijks bestuur van de werkgroep is als volgt samengesteld:

Voorzitter: Anneke Boer-Slomp Rhododendron 19 7742 SN Coevorden   tel. 0524-517659
Penningmeester: Alfred Gossen S. Groeneweglaan 19 7741 SG Coevorden  tel. 0524-517321
Secretaris: Alie Supheert Nieuwe Dijk 3 7741 NN Coevorden  tel. 0524-513616

De projecten in Roemenië kunt u financieel steunen door uw bijdrage over te maken op rekeningnummer NL38 RABO 0373 7093 31 t.n.v. Diaconie Geref. Kerk inzake werkgroep Oost-Europa.

Adresgegevens:
Werkgroep Oost-Europa
Gereformeerde Kerk Coevorden
p/a Postbus 181
7740 AD Coevorden
e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De werkgroep bestaat uit een aantal enthousiaste gemeenteleden. De samenstelling wordt geaccordeerd door de Algemene Kerkenraad. De relatie met de kerkenraad is gewaarborgd door een vertegenwoordiging vanuit de diaconie.